Direktlänk till inlägg 22 maj 2006

Macchiato med varm choklad

Av Glen Åkesson - 22 maj 2006 09:57

Tjenare alla glada.Satt och surfade på riktigtkaffe.se och såg att de ska anordna ett kaffeseminarium i Göteborg. Kul ide av Cheffalo tycker jag. Hoppas det går att fixa till i Stockholm också. Det är några stycken som blev inspirerade av Mockan som jag skrev om igår. Det är jättekul naturligtvis och det spädde på uppfinningsviljan en aning. Energisk som jag är stod jag och funderade på vad jag ska använda min sista cl i espressokoppen till, varför inte choklad. Det blev riktigt gott, med en eftersmak som påminner lite om beska och syra i ett äpple. Den här gången gjorde jag en Ristretto (dubbel) och fyllde på med choklad upp till kanten. På med lite mjölkskum och sen klart.Ha d.Glen

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Glen Åkesson - 30 maj 2006 17:17

Bäste läsare... Igår gjorde jag av med en rasande mängd kaffe och mjölk. Jag skulle så gärna vilja få till det som killen i [url=http://brandautopsy.typepad.com/brandautopsy/2006/04/the_art_of_espr.html]filmen[/url]. Ha d Glen...

Av Glen Åkesson - 23 maj 2006 16:01

Tjenare. Vilken dag! Min kompis Johnny kom på besök och accepterade erbjudandet om en mocka (se nedan) och jag fick för första gången till lite "latteart" i min kopp. Jag är medveten om att den inte är världens snyggaste, men för första gången!!!...

Av Glen Åkesson - 22 maj 2006 10:08

Ett måste för alla livsnjutare, även om den handlar mest om kaffe! Kolla in Barista Dans blogg där han skriver om espresso, latteart och annat. [url=http://www.stenqvist.kreativiteket.se/blogg/]Läs mer här...[/url] Ha d. Glen ...

Av Glen Åkesson - 21 maj 2006 16:36

Det är så gott! Trodde aldrig att kaffe med choklad kunde bli så här gott, men med en schysst espresso som bas kan det uppenbarligen inte bli fel. 6 cl (65-70 grader) Drickchoklad - Lite starkare blandad enligt min smak, ej kokad... 6 cl espress...

Av Glen Åkesson - 9 maj 2006 15:09

Visst är chocklad gott! Det passar till otroligt många olika rätter. En spännande måltid jag åt samma kväll jag friade till min tjej bestod av hjortfile med rödvinsås. I såsen hade kocken smulat i lite choklad och låtit den smälta. Alltså: choklad är...

Ovido - Quiz & Flashcards