Direktlänk till inlägg 3 maj 2006

Espresso och Latte och min Rancilio Rocky

Av Glen Åkesson - 3 maj 2006 21:06

Jag har sedan gammalt ett stort kaffeintresse och i dag fick jag hem min första kvarn för malning. Efter många om och men och en massa hjälp från Riktigtkaffe har jag äntligen fått ordning på tillförseln av koffein. Tack till alla schyssta baristas som kan mycket mer än jag och gärna delar med sig av sin kunskap.Jag återkommer nog med lite bilder på en välgjord espresso senare. Men det blev bra vill jag lova. Nu är jag en aning speedad på kaffe, men hoppas det lugnar ner sig lite om ett tag.Ha d.Glen

 
 
Ingen bild

Lillbaristan

3 maj 2006 21:23

Låter härligt! Väntar med spänning på bildbevis.

 
Ingen bild

faster j

4 maj 2006 00:11

mmmmm, ser gott ut. Dags för ett besök i Uppsala innan du drar ut på segling.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Glen Åkesson - 30 maj 2006 17:17

Bäste läsare... Igår gjorde jag av med en rasande mängd kaffe och mjölk. Jag skulle så gärna vilja få till det som killen i [url=http://brandautopsy.typepad.com/brandautopsy/2006/04/the_art_of_espr.html]filmen[/url]. Ha d Glen...

Av Glen Åkesson - 23 maj 2006 16:01

Tjenare. Vilken dag! Min kompis Johnny kom på besök och accepterade erbjudandet om en mocka (se nedan) och jag fick för första gången till lite "latteart" i min kopp. Jag är medveten om att den inte är världens snyggaste, men för första gången!!!...

Av Glen Åkesson - 22 maj 2006 10:08

Ett måste för alla livsnjutare, även om den handlar mest om kaffe! Kolla in Barista Dans blogg där han skriver om espresso, latteart och annat. [url=http://www.stenqvist.kreativiteket.se/blogg/]Läs mer här...[/url] Ha d. Glen ...

Av Glen Åkesson - 22 maj 2006 09:57

Tjenare alla glada. Satt och surfade på [url=http://www.riktigtkaffe.se]riktigtkaffe.se[/url] och såg att de ska anordna ett kaffeseminarium i Göteborg. Kul ide av Cheffalo tycker jag. Hoppas det går att fixa till i Stockholm också. Det är någ...

Av Glen Åkesson - 21 maj 2006 16:36

Det är så gott! Trodde aldrig att kaffe med choklad kunde bli så här gott, men med en schysst espresso som bas kan det uppenbarligen inte bli fel. 6 cl (65-70 grader) Drickchoklad - Lite starkare blandad enligt min smak, ej kokad... 6 cl espress...

Ovido - Quiz & Flashcards